Hoppa till huvudinnehåll Fysioterapeuterna Logga in Bli medlem
Cecilia Winberg delar ut Kvalitetspriset 2024 till Emma Regberg från Meja Kvinnohälsa.

Cecilia Winberg delar ut Kvalitetspriset 2024 till Emma Regberg från Meja Kvinnohälsa. Foto: Anna Nybom Chance.

Kvalitetspriset 2024: Meja Kvinnohälsa möter behoven hos kvinnor i alla åldrar

Publicerad: 2024-02-21 15:16

Meja Kvinnohälsa tilldelas Fysioterapeuternas kvalitetspris 2024. Sedan starten 2022 har Meja Kvinnohälsa arbetat för ett bättre omhändertagande inom området kvinnors hälsa, genom att samla olika specialistkompetenser för att tillsammans kunna erbjuda rehabiliteringsalternativ för kvinnor i alla åldrar och olika livssituationer.

Meja Kvinnohälsa är en specialistklinik mellan primär- och högspecialiserad vård. De erbjuder bland annat rehabilitering för smärta och dysfunktion i området i och runt bäckenet, besvär under graviditet, efter förlossning eller problem som har kommit med ålder. De erbjuder också gruppinterventioner med stort fokus på patientutbildning.

— Detta är en eftersatt patientgrupp och Mejas nyskapande insatser inom området kan bana väg för att kvinnor i alla åldrar och livssituationer ska få ett gott omhändertagande på rätt vårdnivå genom bättre fungerande vårdkedjor och ett bättre samarbete mellan vårdnivåer och vårdgivare, säger Fysioterapeuternas förbundsordförande Cecilia Winberg.

— Meja Kvinnohälsa visar på vikten av specialiserad fysioterapi, både genom det kliniska arbetet i verksamheten och genom att vara kunskapsspridare till såväl andra fysioterapeuter som till andra yrkesverksamma inom området kvinnors hälsa, säger Cecilia Winberg.

Ur juryns motivering:

Meja Kvinnohälsa är en värdig vinnare av Fysioterapeuternas kvalitetspris 2024. Genom att utbilda yrkesverksamma inom området kvinnors hälsa bidrar de till en bättre hälso- och sjukvård som utvecklas utifrån patienternas behov. Ett nyskapande arbetssätt bidrar till ett bättre omhändertagande och en förbättrad vårdkedja, som möter behoven i en eftersatt patientgrupp. Meja Kvinnohälsa är en inspiration för hur specialiserad fysioterapi kan samverka med annan specialiserad vård för att skapa modeller för en välfungerande vårdkedja som ger goda resultat för patienterna, stärker patientens egna förmågor och främjar egenmakt.

Utdelningen av Fysioterapeuternas kvalitetspris 2024 ägde rum på Meja Kvinnohälsas mottagning i Farsta i Stockholm den 20 februari 2024.

Kontakt med pristagaren:

Emma Regberg, Leg. fysioterapeut, MSc. Specialist obstetrik, gynekologi, urologi
Tel: 073-907 69 47 E-post: emma@mejakvinnohalsa.se

Presskontakt:

Anna Nybom Chance, kommunikationsansvarig, Fysioterapeuterna.

Telefon: 08-567 061 17. Mobil: 070-928 61 17. E-post: anna.nybom.chance@fysioterapeuterna.se

Kvalitetspriset Nyhet