Hoppa till huvudinnehåll Sök Logga in Bli medlem

Distriktens rekryteringsarbete

Distriktsstyrelsen har en viktig roll i rekryteringsarbetet. Bland annat genom att hålla koll på medlemsutvecklingen i ert distrikt, anordna rekryterande aktiviteter och ge stöd till förtroendevalda på arbetsplatserna.

Tips för ett strukturerat rekryteringsarbete i distriktet

  • Kolla upp ert distrikts medlemsutveckling. Blir ni fler eller färre? Varför ser det ut som det gör?
  • Gör en kartläggning av var presumtiva medlemmar finns - vilka är möjligheterna att rekrytera medlemmar inom ert distrikt?
  • Sätt upp mål och delmål. Hur många ska ni rekrytera och när ska ni ha uppnått målen?
  • Gör en handlingsplan: Vilka aktiviteter ska genomföras? Vilket material behövs? Vem ska göra vad? Hur kan arbetsplatsombuden involveras och stöttas?
  • Låt rekrytering vara en stående punkt på varje styrelsemöte. Hur har det gått sedan sist? Hur ser medlemsutvecklingen ut nu? Håll koll på era siffror.
  • Prata med andra distrikt. Hur gör de? Vad funkar bäst?

Tips på aktiviteter

Presentera er vid en informationsträff

Be att få komma och presentera dig/er på de större arbetsplatserna runt om i distriktet eller på den arbetsplats där du verkar.

Välkomna nya – medverka på introduktionsdagar

Nyanställda och nyexaminerade behöver ofta stöd för att komma in i arbetet. Ibland ordnar också arbetsgivaren introduktionsdagar för nyanställda. Be gärna att få medverka där.

Synlighet på arbetsplatsen

Se till att Fysioterapeuterna är synligt på arbetsplatsen. Använd om möjligt arbetsgivarens kanaler: hemsidor, månadsbrev, personaltidning, anslagstavla eller liknande. Skriv ut och sätt upp affischer och skyltar om var man kan vända sig för mer information om förbundet. Informera om förbundet i samband med olika aktiviteter där fysioterapeuter samlas.

Informera studenter

Besök utbildningen en gång per termin, framförallt de som snart ska ut i arbetslivet. Ta kontakt med den lokala studentrepresentanten i studentsektionern (om sådan finns) och be att få komma på ett besök.

Bjud in presumtiva medlemmar

När ni anordnar medlemsaktiviteter – bjud in även dem som inte ännu är medlemmar, kanske till en del av evenemanget. Det är ett bra sätt att visa upp allt bra vi gör.