Hoppa till huvudinnehåll Fysioterapeuterna Logga in Bli medlem

Sektioner

För att främja medlemmarnas professionsutveckling finns 16 olika sektioner. Sektionens styrelse väljs genom allmänna val av sektionens medlemmar. I vänsterspalten ser du samtliga sektioner listade.

Frågor & svar

Vad innebär medlemskapet i en sektion?

När du är medlem i förbundet ingår även medlemskap i en sektion. Våra 16 sektioner arbetar för att främja medlemmarnas professionsutveckling inom respektive område. Bland annat genom att arrangera utbildningar, hålla i nätverk med mera.

Om du önskar tillhöra mer än en sektion så betalar du en liten extra avgift för det. Medlemskap i en sektion ingår alltid i ditt medlemskap, och om du vill kan du välja att vara medlem i flera. Du kan själv välja sektion på Min sida.

Min sida

Varför ska man vara medlem i en sektion?

För att utvecklas i din profession, få tillgång till den senaste kunskapen och få möjlighet till nätverkande och utbildningar. Våra 16 sektioner arbetar för att främja medlemmarnas professionsutveckling inom respektive område. Medlemskap i en sektion ingår alltid i ditt medlemskap, och om du vill kan du välja att vara medlem i flera. Du kan själv välja sektion på Min sida.

Min sida

Kan man vara medlem i flera sektioner?

Ja det går bra att vara medlem i flera sektioner. När du är medlem i förbundet ingår medlemskap i en sektion. Om du önskar tillhöra mer än en sektion så betalar du en liten extra avgift för det. Medlemskap i en sektion ingår alltid i ditt medlemskap, och om du vill kan du välja att vara medlem i flera. Du kan själv välja sektion på Min sida.

Min sida

Vad är skillnaden mellan distrikt och sektion?

Förbundets lokala verksamhet är uppbyggt av 21 distrikt. Varje distrikt motsvarar i princip regionernas indelning och är till för alla som arbetar inom det geografiska området. Distriktet driver förbundets frågor lokalt, företräder förbundet i förhandlingar samt ger medlemmar råd och stöd i frågor som rör anställning och villkor. 

För att främja medlemmarnas professionsutveckling finns 16 olika sektioner. Sektionernas uppdrag är att sprida kunskap om sina respektive områden, bland annat genom att anordna kurser och utbildningar, hålla i nätverk och bevaka kunskapsutvecklingen nationellt och internationellt.