Hoppa till huvudinnehåll Sök Logga in Bli medlem
Person som håller händerna som ett hjärta.

Tack till dig som är skyddsombud!

Publicerad: 2024-10-22 16:35

Den 23 oktober är det skyddsombudens dag. Tack till dig som är skyddsombud – ditt arbete är viktigt för att vi alla ska kunna ha det bra på jobbet. Här finns tips och information som du kan ha nytta av i rollen som skyddsombud.

Förbundets arbetsmiljörapport

Fysioterapeuterna har tagit fram en arbetsmiljörapport, baserad på den medlemsundersökning som genomfördes våren 2024. Rapporten visar att hög arbetsbelastning, etisk stress, bristande stöd och avsaknad av fortbildningsinsatser leder till en pressad arbetsmiljö och risk för kompetensflykt.

Studio Friskfaktor – så får vi det bättre på arbetsplatsen

Suntarbetliv lanserar säsong två av Studio Friskfaktor. Det blir fyra halvtimmesprogram med tips, råd och inspiration om hur man kan arbeta för att stärka friskfaktorerna på arbetsplatsen. Avsnitten sänds varannan vecka med start den 15 januari. Programmen riktar sig till chefer, skyddsombud, fackliga förtroendevalda och HR i kommuner, regioner och kommunala företag.

Vi rekommenderar att samverkansgrupper eller skyddskommittéer tittar tillsammans. Deltagandet är kostnadsfritt.

Lär dig hitta i Arbetsmiljöverkets nya regelstruktur

Saco har sammanställt värdefull information om den omfattande förändringen av Arbetsmiljöverkets regelstruktur. Du hittar länkar och tips i artikeln på Sacos webb. Där kan du även ta del av en intervju med Arbetsmiljöverkets generaldirektör Lars Lööw.

Läs mer på Sacos webb

Arbetsmiljö Förtroendevald Nyhet