Hoppa till huvudinnehåll Fysioterapeuterna Logga in Bli medlem

Möte med hälso- och sjukvårdsdirektören

Publicerad: 2022-02-02 11:52 • Uppdaterad: 2024-01-22 15:00

Distriktsstyrelsen har träffat Region Dalarnas hälso- och sjukvårdsdirektör Åsa Dedering. Med på mötet var även Åke Kjellin, divisionschef för medicinsk service, samt Helén Kastemyr, divisionschef för primärvården.

Samtal fördes kring Fysioterapeuternas roll i hälso- och sjukvården, både i nutid och framtid. Vi fick framföra våra synpunkter och de svårigheter vi ser med omställningen till God och Nära vård. Samtalet handlade också om nuläget vad gäller vår professions möjlighet till löne- och karriärutveckling, och hur en förändring ska kunna ske. 

Vi diskuterade även hur vi ska synas och höras mer. Samtliga inblandade tryckte på vikten av att vi måste synas och höras mer på alla arenor som vi verkar på. Vi måste alla hjälpas åt för att lyfta våra frågor antingen till närmsta chef, andra professioner som vi jobbar nära, till oss i distriksstyrelsen eller till facket centralt.

Vi upplevde att vi blev lyssnade på och att det finns en vilja att jobba vidare med dessa frågor, samt att följa upp dagens möte. 

Hör gärna av er till oss i styrelsen om ni har frågor eller funderingar eller själva har idéer kring hur vi kan påverka mer. Ni får också gärna höra av er om ni vill engagera er mer fackligt. Antingen för korta uppdrag, arbetsplatsombud eller om du vill ingå i styrelsen. Ju fler vi är desto större chans har vi att påverka!

Mvh

Styrelsen

Distrikt Dalarna