Hoppa till huvudinnehåll Fysioterapeuterna Logga in Bli medlem

Distriktsstyrelsens arbete

Publicerad: 2023-06-30 12:42 • Uppdaterad: 2024-01-24 12:42

Ett tema för distriktsstyrelsens arbete framöver kommer att vara utvecklingen av Nära vård och då framför allt fysioterapeuternas position och bidrag till Nära-vård konceptet.

Det här är en fråga som kommer att beröra många medlemmar i regionen, kommunerna, privata företag och även för egna företagare. Vi är övertygade om att fysioterapeut är en av de kärnprofessioner som bäddar för en framgångsrik utveckling till Nära-vård. 

Den gamla distriktsstyrelsen har under våren också träffat regionpolitiker från den styrande koalitionen för att ha en dialog kring fysioterapeuternas verksamhet i Region Östergötland. Frågor som diskuterades var bland annat kompetensutveckling, specialistordningen och specialisttjänster, samt villkoren för dessa. Även Nära-vård lyftes där vi bland annat påpekade om vikten att förbättra dialogen med, och förutsättningar för, våra egna företagare. Både politikerna och de ds-ledamöter som deltog upplevde att samtalen var konstruktiva. I övrigt har ds-ledamöterna deltagit i förbundets nationella råd, distriktsrådet och rådet för arbetsliv och avtal. Mikael har även deltagit i förbundsstyrelsens möten.

Distrikt Östergötland