Hoppa till huvudinnehåll Fysioterapeuterna Logga in Bli medlem

Följ ett yrke i rörelse

Publicerad: 2020-01-29 08:47 • Uppdaterad: 2024-01-23 09:53

Distriktsstyrelsen i Skåne hade den 20 januari sitt första möte med planering inför 2020. Vi diskuterade vilket fokus vi ska ha i vårt arbete detta år och kom överens om att lägga mycket av vår energi på ”Följ ett yrke i rörelse”. Initiativet innebär att distriktet bjuder in politiker att göra praktik på en arbetsplats.

Praktiken innebär att en politiker går tillsammans med en legitimerad fysioterapeut för att lära sig mer om vad yrket innebär och vilken betydelse vårt yrke har inom de verksamheter där vi finns.

Anledningen till att vi 2020 satsar på denna kampanj är att vi i ett tidigare försök med respons från flera medlemmar, tappade fart av lite olika anledningar och kampanjen genomfördes inte i den omfattning som vi hade planerat. Nu tar vi nya tag och börjar med att skriva till er för att höra om det finns något intresse att delta. Vi tror att 2020 är ett mellanår för politiker med lite lugnare tempo och att det då blir möjligt för oss att marknadsföra vår profession. Detta gör vi på allra bästa sätt genom att visa vad vi gör på jobbet! Alla arbetsplatser är av intresse! 

Fysioterapeuterna centralt har sammanställt material och annat för att det ska vara enkelt att genomföra. Vi behöver veta att det finns intresse för detta innan vi kontaktar politiker och eventuellt tjänstemän. Distriktsstyrelsen initierar kontakten och ser till att kontakt tas med dem personer som har mandat och möjlighet att tillvarata våra frågor. När du bestämt dig för att vara delaktig i kampanjen, ta kontakt på e-postadressen skane@fysioterapeuterna.se Vi behöver ditt svar, egentligen så snart som möjligt, men senast den 28 februari. Du behöver förankra på din arbetsplats att det är ok att ha med en praktikant under några timmar (engagerar er troligtvis en för- eller eftermiddag). 

Vi ser fram emot att tillsammans öka kunskapen bland politiker om vad fysioterapeuter arbetar med och inom vilka områden professionen finns.

Hälsningar

Distriktsstyrelsen i Skåne/ Terttu Lempinen Ordförande i Fysioterapeuterna distrikt Skåne

Distrikt Skåne