Hoppa till huvudinnehåll Fysioterapeuterna Logga in Bli medlem

Presentation av årets Distriktsstyrelse

Publicerad: 2024-05-23 16:23 • Uppdaterad: 2024-05-23 16:31

Tre månader har nu passerat sedan årsmötet där årets DS valdes, kanske då dags för en liten presentation av vilka vi är som ni nu valde in!

Namn: Tina Rönnlund Borg 
Nuvarande arbetsplats: Egen företagare på Fysiocenter Nord i Umeå 
Tidigare erfarenheter (ex. andra arbetsplatser): Jag började mitt arbetsliv som sjukgymnast i Norge på ett rehabiliteringscenter. Året var 2009 och det var svårt att få jobb (i Sverige) efter utbildningen. Jag har därefter även arbetat en kort period på Strokecenter i Umeå samt inom olika forskningsprojekt. Började 2015 som doktorand på Centrum för Belastningsskadeforskning. Sedan 2019 har jag varit egen företagare. 
Varför vill jag vara med i distriktsstyrelsen Västerbotten: Jag har alltid varit medlem i facket även innan jag blev sjukgymnast och tycker att det är viktigt både för mig som individ, för oss som är medlemmar samt för att värna om demokratin och den svenska modellen. Jag blev dock aktiv i förbundet först när jag blev egen företagare. Platsen som företagarrepresentant hade varit vakant ett tag och jag engagerade mig för att kunna bevaka och påverka aktuella frågor för oss företagande fysioterapeuter/sjukgymnaster.  
Detta visste ni inte om mig: Jag har sänt lokalradio i min ungdom. 

 

Namn: Eleonora Berg 
Nuvarande arbetsplats: Anställd på Vilhelmina sjukstuga sedan februari 1993 
Tidigare erfarenheter (ex. andra arbetsplatser): Mitt arbetsliv innan sjukgymnastexamen 1993 har varit brokigt. Arbetat bl.a inom handels, hemtjänst, lokalvård, hotell, barnomsorg och gruvnäring. Detta innan jag hittade rätt i yrkesdjungeln och utbildade Mig till sjukgymnast/fysioterapeut.  
Varför vill jag vara med i distriktsstyrelsen Västerbotten:  Har alltid på alla arbetsplatser varit fackligt ansluten – en viktig solidarisk handling som jag tror på och vill fortsätta förmedla vikten av. Att få vara en del i att utveckla och utvecklas i det som rör Fysioterapeuterna- i yrket i allmänhet, -det fackliga i synnerhet, ger kraft och energi. 
Detta visste ni inte om mig: Är utbildad frisör. (Min familj är för övrigt mycket nöjda att ha en frisör / fysioterapeut inom kretsen) 

 

Namn: Kajsa Hedin 
Nuvarande arbetsplats: Heltidsfacklig inom Region Västerbotten med delade uppdrag; som regional förhandlare för Fysioterapeuterna, som huvudskyddsombud för Sacoförbunden och uppdrag i centrala samverkansgrupper för (sacoförbunden ) i Region Västerbotten 
Tidigare erfarenheter (ex. andra arbetsplatser): 
Tog min examen i Umeå 1984 och arbetet inom olika verksamheter i Norrbotten och Västerbotten. 
Mitt kliniska hjärta finns inom vuxenhabiliteringsverksamhet där jag jobbade 15 år innan heltidfacklig 2018 
Varför vill jag vara med i distriktsstyrelsen Västerbotten: 
Detta blir mitt 12 år som ledamot i distriktsstyrelsen. Fackföreningsrörelsen är en otrolig viktig del i vårt demokratiska samhälle, en demokrati som blir alltmer ifrågasatt och ansatt. Att bidra till att värna demokratin, arbete för att bevaka våra medlemmars rättigheter och lönepåverkansarbete är mina största drivkrafter! 
Detta visste ni inte om mig: Jag är en fena på sticka vantar och tova dessa! 

 

Namn: Robin Sahlström 
Nuvarande arbetsplats: Erikslid HC 
Tidigare erfarenheter (ex. andra arbetsplatser): Jobbade 4 månader på Blekingesjukhuset i Karlskrona efter examen sommaren 2016 där jag hoppade runt mellan alla avdelningar som fanns. Därefter varit inom primärvården i Skellefteå.  
Varför vill jag vara med i distriktsstyrelsen Västerbotten: För att det är inspirerande, roligt och viktigt tillsammansarbete för att stärka och jobba för vår profession. Största drivkraften är frågor som rör primärvården där jag sitter med i och driver primärvårdsnätverket.  
Detta visste ni inte om mig: Läste halva civilingenjörsutbildningen innan jag bestämde mig för att skola om till fysioterapeut 

 

Namn: Maria Wilck 
Nuvarande arbetsplats: Barn- och ungdomscentrum, NUS,  
Tidigare erfarenheter (ex. andra arbetsplatser): Jag blev klar sjukgymnast i Umeå 1996. Efter en kort sejour på sjukgymnastiken i Härnösand tog jag ett sabbatsår innan jag återvände till Umeå. Vikarierade på ett par Hälsocentraler innan jag fick en tjänst på Barn-och ungdomscentrum. 
Varför vill jag vara med i distriktsstyrelsen Västerbotten: Det här är mitt första år i distriktsstyrelsen, jag kommer från en lokalfacklig roll och lyfter nu perspektivet. Jag tycker att rättvisa och samma spelregler för alla är otroligt viktigt.  
Detta visste ni inte om mig: Sedan nästan 10 år tillbaka klär jag mig i stort sett bara i egensytt och egenstickat. 

 

Namn: Sofia Stridsman 
Nuvarande arbetsplats: Rehabenheten Skellefteå kommun 
Tidigare erfarenheter (ex. andra arbetsplatser): Jag blev klar sjukgymnast i Lund 2009. Har sedan dess arbetat i regionala primärvården i Värmland och Västerbotten. För 2 år sedan började jag arbeta i kommunen. Fackligt har jag varit med ända sedan studentstyrelsetiden i Lund på olika uppdrag.  
Varför vill jag vara med i distriktsstyrelsen Västerbotten: För att fackligt arbete är roligt. Det ger så mycket att tillsammans med andra personer få klura, påverka, samtala om nuet, framtiden och de utmaningar och möjligheter vi står inför. Det ger mig kraft och vilja att utvecklas i min profession men också som människa.  
Detta visste ni inte om mig: SNÖ skänker mig lugn, glädje och sång i själen! 

 

Namn: Sandra Eklund 
Nuvarande arbetsplats: Barn- och ungdomshabiliteringen Skellefteå t.o.m. 4/6 -24, därefter tillbaka i Skellefteå kommun.  
Tidigare erfarenheter (ex. andra arbetsplatser): Arbetat både inom regional och kommunal primärvård sedan jag gick ut utbildningen 2011.  
Varför vill jag vara med i distriktsstyrelsen Västerbotten: Ny i styrelsen för i år. Har under många år varit fackligt engagerad och arbetsplatsombud. Jag tycker det är inspirerande och viktigt att tillsammans jobba för att vi i Västerbotten blir stärkta i vår yrkesroll, både fackligt och professionellt, inom alla sektorer. Att vi dessutom har väldigt kul ihop känns som ett stort plus.  
Detta visste ni inte om mig: Har jägarexamen. 

 

Namn: Emil Eriksson 
Nuvarande arbetsplats: Geriatriskt Centrum Umeå
Tidigare erfarenheter (ex. andra arbetsplatser): Gick ut utbildningen sommaren –21. Karriären började därefter med ett sommarvikariat i Robertsfors Hemsjukvård. Började sedan på geriatriken under hösten samma år och där har man sedan blivit kvar.  
Varför vill jag vara med i distriktsstyrelsen Västerbotten: Alltid sett den fackliga tillhörigheten som en självklarhet och det fackliga arbetet tänker jag då hör till. Var därför inget svårt val när man blev tillfrågad om man ville hoppa på detta styrelseuppdrag! Lokalfacklig sedan hösten -22 tillbaka och nu inne på mitt andra år i DS.  
Detta visste ni inte om mig: Fotbollsfantast, följt favoritlaget Aston Villa genom både med och motgång (mestadels motgång....)i snart 14 år. 

 

Namn: Heidi Nedergård 
Nuvarande arbetsplats: Sjukgymnast i Rehabiliteringsteamet för barn och unga med förvärvad hjärnskada, Habiliteringscentrum Region Västerbotten 
Tidigare erfarenheter (ex. andra arbetsplatser): Leg. sjukgymnast 2006 och sedan dess arbetat inom slutenvård, primärvård och kommunal omsorg. Har ett särskilt intresse för, och erfarenhet av, neurologisk rehabilitering. Brinner för patientmöten och för att utvecklas som sjukgymnast. Disputerade 2021 och är idag, vid sidan av mitt kliniska arbete, adjungerad lektor på fysioterapeututbildningen, Umeå universitet.  
Varför vill jag vara med i distriktsstyrelsen Västerbotten: Styrelsearbetet utmanar mig att lyfta blicken från det kliniknära och ger mig möjlighet att vara delaktig och att påverka på en högre organisationsnivå.    
Detta visste ni inte om mig: Jag har en säsongsbunden (och ganska onödig) talang i att vara fantastiskt duktig på att hitta fyrklöver utan att leta efter dem.   

Distrikt Västerbotten