Hoppa till huvudinnehåll Fysioterapeuterna Logga in Bli medlem

Styrelsemöte 10/6

Publicerad: 2024-06-17 09:50 • Uppdaterad: 2024-06-17 09:51

Den 10/6 hölls vårterminens sista styrelsemöte.

Delar av styrelsen närvarade på plats i Umeå och övriga deltagare på länk. Möjligheten att mötas på länk har inneburit att länet blivit lite rundare och närmre. Det har också gjort det möjligt för de styrelsemedlemmar som inte kunnat infinna sig på platts att ändå kunna delta i realtid. 

Vi valde två nya skyddsombud. En kortare genomgång av ekonomin gjordes av styrelsens kassör. 

Fysioterapins dag kommer i Västerbotten firas den 11/9. Styrelsen finslipade på planeringen. Läs mer om dagen på hemsidan.  

Styrelsen fortsätter att planera för ”Följ ett yrke i rörelse”. I dagsläget finns planer för två politikerbesök på två skilda platser i länet.  
Primärvårdsgruppen beskrev aktuellt status i arbetet med analysen av de arbetsförhållanden och utmaningar som råder inom primärvård Västerbotten. 

Inför hösten 2024 pågår ett planeringsarbete vad gäller medlemsrekrytering av studenter. Tanken är att två ledamöter ur styrelsen möter studenter på fysioterapiprogrammet och på plats presenterar och beskriver det arbete som Fysioterapeuterna dagligen genomför.  

Styrelsen hade en diskussion om hur Vårdförbundets strejk praktisk och etiskt påverkar medlemmars arbete, hur ska arbetsuppgifter som kan falla på medlemmar under Vårdförbundets strejk hanteras och hur vi kan stötta våra medlemmar. Fysioterapeuterna som facklig organisation är neutral under pågående strejk men det innebär inte att alla svar går att finna under den rubriken.  

Slutligen vill Distriktsstyrelsen för Fysioterapeuterna Västerbotten delge några sommarpärlor i länet, väl värda ett besök:

  • Inlandsbanemuseet i Sorsele med gott fika och spännande järnvägshistoria.
  • Ta cykeln och fikakorgen med på färjan över till Holmön njut av fikat och de vackra klipporna på ön.  
  • Ta ett dopp i havet mellan Kåge och Byske avnjut sedan en fika på Furugrunds café - mums.  
  • Du som är sugen på mysig camping och bad på en lååång härlig sandstrand - Burträsk camping var namnet.  
  • På cykelavstånd från centrala Umeå ligger Baggböle Arboretum en plats väl värd besöket.  
  • Du som inte räds lite kroppsarbete besök- Bångnäs ett naturminne på branten av Skikkisberget där Sveriges nordligaste bestånd av vildväxande alm är beläget.  
  • Ännu ett kanonfikaställe, Café kajutan öster om Skellefteå där kan Du passa på också att besöka båtmuséet. 

Styrelsen för Fysioterapeuterna Distrikt Västerbotten önskar Dig en fin sommar. Vi återkommer till hösten. Titta gärna in här för aktuell information från styrelsen. 
 

Distrikt Västerbotten