Hoppa till huvudinnehåll Sök Logga in Bli medlem

Bäckenbotten- dysfunktion steg 1 - Anmälan öppen

Publicerad: 2024-08-28 23:18 • Uppdaterad: 2024-10-10 16:03

Nu är det äntligen dags för en steg 1 kurs i bäckenbottendysfunktion & nu är även anmälan öppen. Teorin ges digitalt den 22/11 och den praktiska delen ges i Stockholm eller i Göteborg den 23/11.

Här är länken för att anmäla dig till steg 1 utbildningen i bäckenbottendysfunktion 

https://www.trippus.net/fysio-backenbotten-2024

 

OM KURSEN 

Kursen syftar till att ge dig grundläggande kunskap om anatomi och funktion av bäckenbotten samt dess kringliggande strukturer hos individer med kvinnligt könsorgan. Du lär dig grunderna kring undersökning, bedömning och behandling av inkontinens samt att kunna identifiera de fall där det finns behov av vidare utredning.   

Kursen lärandemål ingår i specialistordningens mål 2a, delvis 2b samt 2c för dig som önskar läsa eller läser till specialist inom området obstetrik, gynekologi och urologi.  

Vi vill lyfta och understryka att alla, oavsett kön, är varmt välkomna att gå kursen.

PRAKTISK INFORMATION 

Kursen inleds med en digital heldagsföreläsning som hålls via teams den 22 november 2024. Föreläsningarna innehåller anatomi och miktionsfysiologi, ansträngningsinkontinens, överaktiv blåsa, bäckenbottenträning samt genomgång inför palpationsmomentet.  

Kursens palpationsmoment innefattar en halvdagsundervisning i vaginalpalpation som hålls lördagen den 23 november. Utbildningen sker på plats i Göteborg alternativt i Stockholm. Du väljer i anmälan på vilken ort du vill delta i det praktiska momentet. Inför detta moment krävs godkännande om deltagande från dig som kursdeltagare. Palpationsmomentet är obligatoriskt för godkännande i kursen. För att kunna medverka på palpationsmomentet krävs att du deltagit på utbildningens teoretiska del. 

Pris 

Medlemmar i sektionen 3000 kr 
Medlemmar i fysioterapeuterna 3500 kr 
Icke medlemmar 4000 kr 
 
Förkrav på deltagande i kursen är att du är legitimerad  
fysioterapeut/sjukgymnast.   
 
Anmälan  
Senast den 1 november 2024.  
Anmälan är bindande och ingen återbetalning sker om du får förhinder att delta. Vid sjukdom krävs sjukintyg för att erhålla återbetalning. Vid för få anmälningar kan kursen komma att ställas in och du återbetalas. 
 
Kursansvariga är Annelie Nilsson och Elisabeth Arkel 

Vid frågor maila oss på kvinnorshalsa@fysioterapeuterna.se

Utbildning Obstretik, gynekologi och urologi