Hoppa till huvudinnehåll Fysioterapeuterna Logga in Bli medlem

Datum:

1 augusti

Plats:

Stockholm

OMT steg 3 Stockholm

För tredje gången i Sverige, förutom på OMT-mastern vid LTU, har du nu möjlighet att gå OMT steg 2 och 3 i en följd under 6 terminer (augusti 2024 till maj 2027) och avlägga OMT-examen så som det är tänkt enligt IFOMPT´s internationella regler. Oavsett om du fortsätter direkt efter OMT steg 2 eller har gått OMT steg 2 långt tidigare, kanske på annan utbildningsort, så är du välkommen att börja OMT steg 3 hos oss i augusti 2024.

Kursmaterialet är samlat på lärplattformen MOODLE vilket borgar för högsta kvalitet på den kommande utbildningen. Det blir inte sämre av att utbildningen är förlagd på Medfit Flemingsberg där vi har en av Sveriges modernaste rehab- och träningsanläggningar. Vi har en toppmodern kurslokal som rymmer upp till 15 nya behandlingsbänkar och ett topputrustat gym där vi kan ha genomgångar i träning för olika tillstånd under utbildningen. Klinisk handledning till specialistkompetensi OMT enligt Fysioterapeuternas specialistordning ingår för de fysioterapeuter som så önskar när de börjar OMT steg 2 eller steg 3.

 

Plats

Medfit Haninge, 20 minuter söder om Stockholm, du hittar information och vägbeskrivning på www.medfit.se

Tidpunkt

OMT steg 3 startar i augusti 2024 och avslutas i december 2025.

Lärare

Lärargruppen på Medfit Flemingsberg utgörs av en mycket hög samlad klinisk och vetenskaplighet kompetens inom det internationella specialistområdet OMT. OMT-utbildning steg 1 har bedrivits sedan 1995, steg 2 sedan 1996 och steg 3 sedan 1999.

Huvudlärare OMT Ragnar Faleij, sjukgymnast MScPT, vårdlärarexamen, specialist OMT, ExaminatorOMT steg 2-3, ragnar.faleij@medfit.se

Huvudlärare OMT Joachim Heuer, fysioterapeut MSc, specialist OMT, joachim@heuer.physio

Huvudlärare OMT Sara Harding, sjukgymnast MSc, specialist OMT, sara.harding@medfit.se  

Kostnad

OMT steg 2, 79 500 kr. OMT steg 3, 79 500 kr. Avgiften betalas terminsvis mot faktura, alla priser
exklusive moms.

Anmälan/frågor

Skicka din intresseanmälan via e-post till Ragnar Faleij på ragnar.faleij@medfit.se och vill du anmäla dig till steg 2 eller steg 3 så fyller du i kontraktet och adressblanketten och mailar åter.

Antagning

För att kunna starta OMT steg 2 krävs att du är leg sjukgymnast/fysioterapeut eller läkare, gärna med minst ett års yrkeserfarenhet efter grundutbildning. Vidare skall du ha gått OMT steg 1 eller högskolekurser OMT 10 p / 15 hp motsvarande grundkurserna OMT steg 1 (tidigare E1/E2, R1/R2 övre och nedre). För att kunna starta OMT steg 3 krävs OMT steg 2 eller högskolekurser OMT 20-
40 p / 45 hp motsvarande OMT steg 2. Har du inte hunnit genomföra klinisk handledning med patient 75 timmar som är kravet på OMT steg 2 kan vi lösa det under OMT steg 3.