Hoppa till huvudinnehåll Fysioterapeuterna Logga in Bli medlem

Student

Vi arbetar för att du som studerar till fysioterapeut ska ha det bra under din studietid, i övergången till ditt arbetsliv och i din fortsatta yrkesutveckling. Du kan bli medlem från din första dag på utbildningen till fysioterapeut.

Kvinnlig fysioterapistuderande i utbildningsmiljö.

Bli medlem från första dagen

Som studerande till fysioterapeut kan du bli medlem från första dagen på din utbildning. Du blir då medlem i studentsektionen. Studentsektionen leds av en egen styrelse, vars ordförande är adjungerad till förbundsstyrelsen. Studentsektionen jobbar bland annat för att påverka utbildningarna, vara en bro mellan studietiden och yrkeslivet, samt driva viktiga frågor inom förbundet och Saco Studentråd.

Mer om studentsektionen

Aktuellt för dig som student

Se hela kalendariet

Vanliga frågor

Vad gäller för studentmedlemskap?

Som student kan du vara medlem hela studietiden för 200 kr. Du kan bli medlem från första dagen på din utbildning. Studentsektionen anordnar webbinarier och andra händelser under terminerna, särskilt för studenter. Du får också tillgång till alla övriga förmåner och erbjudanden som medlemskapet innebär.

Läs mer om studentmedlemskap

Hur blir man medlem?

Ansök om medlemskap här på vår webbplats. För att bli medlem behöver du studera till, eller ha examen och legitimation som fysioterapeut.

Här hittar du mer fakta om medlemskapet

Vilka förmåner och erbjudanden har jag som medlem?

Den viktigaste förmånen som ett medlemskap ger är att vi företräder dig som medlem på lokal och nationell nivå i förhandlingar och andra sammanhang som påverkar dina arbetsvillkor och ditt arbetsliv. Det är kärnuppgiften för oss som fackförbund. Vi finns här för dig både i din arbetsvardag och när det blir problem på arbetsplatsen eller i yrkeslivet.

Som professionsförbund utgör vi också en viktig yrkesgemenskap för dig som fysioterapeut. Vi erbjuder utbildningar, nätverk, professionsdagar och mycket mer, som är av nytta för dig i din yrkesutövning.

Dessutom får du som medlem marknadens bästa lönestatistik, inkomstförsäkring vid eventuell arbetslöshet, personlig coachning i frågor som rör dina arbetsvillkor, aktuell information, samt vår tidskrift Fysioterapi och deras nyhetsbrev. Bra erbjudanden på försäkringar, bolån, tågbiljetter och böcker är några av de rabatter och erbjudanden som också ingår.

Läs mer om förmåner och erbjudanden

Vad innebär medlemskapet i en sektion?

När du är medlem i förbundet ingår även medlemskap i en sektion. Våra 16 sektioner arbetar för att främja medlemmarnas professionsutveckling inom respektive område. Bland annat genom att arrangera utbildningar, hålla i nätverk med mera.

Om du önskar tillhöra mer än en sektion så betalar du en liten extra avgift för det. Medlemskap i en sektion ingår alltid i ditt medlemskap, och om du vill kan du välja att vara medlem i flera. Du kan själv välja sektion på Min sida.

Min sida

Första jobbet som fysioterapeut – vad bör jag tänka på?

Se till att arbetsgivaren du väljer har kollektivavtal. Om det saknas är det viktigt att ditt anställningskontrakt omfattar de delar som normalt sett brukar stå i ett kollektivavtal.

Detta innehåll är tillgängligt endast för medlemmar i Fysioterapeuterna. Innehåll för företagare är tillgängligt endast för företagarmedlemmar. Är du medlem - logga in. Är du inte medlem - välkommen att bli en del av vår gemenskap.